“Schrijven is zo belangrijk voor de hersenen”

SCHAGEN – Volgens docent Frode Numan van het Regius College moeten kinderen veel meer met de hand schrijven. “Het doet meer voor het leren en de ontwikkeling van de hersenen dan we ons realiseren. Zeker bij jonge kinderen”, zegt hij in de podcast Voor de Klas. 

Frode is docent biologie aan de Wilhelminalaan, niveau havo en vwo. Hij schrok toen hij nieuwe brugklasleerlingen voor het eerst iets zag opschrijven. “Ik dacht: dit kan niet en heb een schrijftest afgenomen. Op basis van leesbaarheid en schrijfsnelheid kon je een inschatting maken. Sommige leerlingen zaten op niveau 6 van het basisonderwijs.”

Numan is geen onbekende naam in het onderwijs. Zijn vader Karel was docent Nederlands en conrector aan het Regius College. En ook de zus en zwager van Frode zijn werkzaam in het onderwijs. Frode vertelt:  “Het is heel fijn om gesprekken over het werk te hebben. En ik heb ook wel eens om advies gevraagd. Maar uiteindelijk merk ik toch altijd dat ik het op mijn manier wil doen. De manier die bij mij past.”

In de podcast ‘Voor de Klas’ gaat Sanne de Weger elke week in gesprek met iemand uit het onderwijs. De podcast is te beluisteren via de website van Noordkop Centraal en via streamingsdiensten Spotify en Youtube Podcast.

Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):