Crisisopvang voor 225 asielzoekers in Petten

PETTEN – In Petten komt een tijdelijke crisisnoodopvang voor asielzoekers op het voormalige terrein van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan de Zuiderhazedwarsdijk.

De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord wil hier, in samenwerking met de gemeente Schagen, maximaal 225 mensen opvangen vanaf half oktober tot en met 31 december. 

Burgemeester Marjan van Kampen, burgemeester van Schagen en Anja Schouten, voorzitter van de veiligheidsregio, zijn dat overeengekomen.

“We zijn blij dat de gemeente Schagen ons ruimte biedt met deze extra tijdelijke locatie. We zijn inmiddels ervaren in het organiseren van crisisnoodopvang en hebben er vertrouwen in dat dit ook in Petten goed gaat lukken”, vertelt directeur Krishna Taneja van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord uit.

“De onmenselijke situatie in Ter Apel moeten we met z’n allen oplossen in Nederland. Wij hebben een goede ervaringen met de opvanglocatie in ’t Zand. Daarom heb ik besloten om deze locatie in Petten beschikbaar te stellen voor crisisnoodopvang”, vult burgemeester Van Kampen aan. 

Er worden door het hele land tijdelijke opvangplekken gerealiseerd om er voor te kunnen zorgen dat er niemand buiten hoeft te slapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
19 antwoorden
 1. Thea
  Thea zegt:

  De bijeenkomst van vanavond was gewoon weg een belachelijke vertoning , er kon geen fatsoenlijk antwoord worden gegeven ,de dorpsbewoners werden gewoon de mond gesnoerd , totaal geen inspraak, het dorp is woest .

 2. Jan f
  Jan f zegt:

  Met zn alle bezwaarschrift indienen bij de gemeente, ja dat werkt google maar ff over de rest van dit land welke ons voor gingen , ff op. Zn ambtenaars denken klagen op papier

 3. PdW
  PdW zegt:

  Ik zal toch niet de enige Pettemer zijn die vindt dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt? Hulde.

 4. roger moonen
  roger moonen zegt:

  Petten en het zand beiden afvoerputje van de gemeente Schagen, dit is onbehoorlijk bestuur! Deze grond is vervuild en moet gesaneerd worden. En nu geen stikstof probleem mevrouw van kampen? Nu kunnen er wel direct bouwvergunningen worden afgegeven terwijl petten al jaren on hold staat door de ene na de andere bestuurlijke blunders van uw ambtenaren? Uw plekje in Den Haag lijkt verzekerd, u past daar erg goed tussen de liegende en bedriegende bestuurders die niet niets maar dan ook niets met de burgers op hebben!

 5. Harry
  Harry zegt:

  De ideale plek voor deze mensen
  Kunnen ze zo op het bootje terug
  Moet jij eens proberen een bouw vergunning te krijgen
  En dit word zomaar neer gezet

 6. Gerda
  Gerda zegt:

  Krijgen ze dezelfde koele benadering van de gemeente als de mensen met een tiny house? En dus ook geen voorzieningen?

 7. Jan
  Jan zegt:

  Reactie op FB en actie volgt , mvr van de veiligheid kijk eerst ff tv over ter apel , nou dat laten we hier niet toe mvr vd veiligheid, blijf ook in je keuken veel beter voor onze veiligheid

 8. Ger Hensen
  Ger Hensen zegt:

  De gemeente Schagen beslist zonder overleg met de inwoners van petten mevrouw v kampen zet ze lekker in Schagen en niet weer in het afvoerputje van Schagen petten dus . Jaren zijn we bezig om petten op te knappen maar mevrouw van kampen breekt alles weer lachend af ik hoop van harte dat petten van zich laat horen op de inloop avond

   • Joost Busse
    Joost Busse zegt:

    Te laat voor actie !

    Er zijn volksvertegenwoordigers die dit 20 jaar geleden voorspelden en ons waarschuwden. Deze zijn massaal genegeerd.

    Ze zijn er en blijven. Niets wat we daar aan kunnen doen. Hoe triest ook. Elke week tussen de 1000 en de 1500 nieuwe nederlanders erbij. Gaaf landje !!!!

 9. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Ongeloofelijk.
  Tijdelijk, jaja en daarna allemaal een huis in de gemeente ? 225 mensen met nareizende familie ongeveer 675 mensen. Ze nemen ook nog extra kinderen alsof het niets is. Het lieft 6 of 7.

  Ga heen en vermenigvulg !

  Lekker bezig Nederland !

Reacties zijn gesloten.