Waterlasten omhoog met 6,4 procent

SCHAGEN – De meeste huishoudens gaan circa € 1,- à € 2,- per maand meer betalen aan waterschapsbelasting.

De totale belastingopbrengst van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) stijgt met 6,4 procent, ondanks dat de inflatiecijfers de afgelopen maanden veel hoger waren.

Het algemeen bestuur van het waterschap stemde een week geleden in met de begroting voor 2023, die met een totaal van 325 miljoen euro de omvang heeft van een flinke stad en die als titel ’Het is zeker dat het onzeker is’ heeft meegekregen.

Ook HHNK kampt met de nodige uitdagingen. En niet alleen om te blijven zorgen voor voldoende water in tijden van droogte of om voor schoon en gezond water te zorgen of het nemen van maatregelen om het gebied te beschermen tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Kostenbeheersing, het vinden van nieuwe werknemers, investeren in ICT en in verduurzaming zijn belangrijke speerpunten in de begroting.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: