Statenfracties bezorgd over PFAS in zeeschuim

REGIO – De Statenfracties van D66 en Volt in Noord-Holland hebben vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over PFAS in zeeschuim op het strand.

Langs de hele Nederlandse kust komt PFAS voor. Het RIVM heeft dat vastgesteld bij onderzoek op 12 december 2023. Milieuchemicus Chiel Jonker, van de Universiteit Utrecht, vindt dat een waarschuwing wél op zijn plaats zou zijn.

Beide fracties willen weten hoe de provincie dit probleem aanpakt. Ook vragen ze of er specifieke gebieden langs de kust zijn in Noord-Holland waar de concentraties PFAS in zeeschuim bijzonder hoog zijn. En indien dit het geval is welke maatregelen er genomen of overwogen zijn voor deze gebieden.

Verder vragen beide fracties of de concentratie PFAS aan de kust verschilt per seizoen. Gedeputeerde Staten zullen de gestelde vragen zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na binnenkomst, beantwoorden.

(Foto: Wikimedia Commons)

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden

Reacties zijn gesloten.