Schagen hoeft subsidie bibliotheken niet

SCHAGEN – 163 gemeenten krijgen van de Rijksoverheid subsidie voor het verbeteren en oprichten van bibliotheken. Het gaat om een bedrag van 38,4 miljoen euro. De gemeente Schagen heeft de subsidie niet nodig. 

Als reden geeft de gemeente aan, dat volgens haar de bibliotheken prima functioneren en daarom niet voldoen aan de criteria voor de subsidie.

Gemeentewoordvoerder Jorien van Zoonen: “Schagen en Tuitjenhorn hebben volwaardige bibliotheken en daarnaast zijn er nog een kleinere bibliotheekvoorziening in ‘t Zand en de bibliotheek op school met afhaalpunt voor volwassenen in Callantsoog, Petten en Waarland. Daarmee komt de gemeente Schagen op basis van de criteria niet in aanmerking voor deze subsidie.”

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. J
    J zegt:

    Natuurlijk houd Schagen zich keurig aan de regels van de subsidies na het artikel over het subsidie wanbeleid van Schagen.

Reacties zijn gesloten.