Noordkop Centraal in 2024 overal op DAB+

SCHAGEN – Eind 2024 zijn alle lokale publieke omroepen in Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. Het kabinet stelt hiervoor de komende tijd extra geld beschikbaar.

Lokale omroepen beschikken nog niet over de benodigde digitale frequentieruimte om via DAB+ uit te zenden. Daarmee dreigen zij binnen enkele jaren hun volledige luisterpubliek kwijt te raken, want FM-radio verdwijnt tegen 2030.

“Iedereen die een digitale radio koopt, kan de lokale omroep niet meer ontvangen. Het is heel goed nieuws dat het kabinet dit probleem erkent en bereid is extra te investeren in het behoud van de toegankelijkheid van de lokale radio” aldus Marc Visch, directeur-bestuurder van de NLPO.

Noordkop Centraal is voorlopig nog gewoon te horen via 107.7 FM en via onze website. In delen van de regio is Noordkop Centraal al te horen via DAB+. Met de steun van het kabinet zal onze zender in een groter gebied te horen zijn.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):