Kustbus mag ook stukje door Huisduinen

NOORDKOP – De Kustbus mag deze zomer de hele route rijden, ook het laatste deel van Huisduinen naar Station Den Helder.

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland heeft dat afgelopen donderdag besloten na vragen van de provinciale CDA-fractie.

Eerder werd het laatste deel van de gratis buslijn tussen Huisduinen en Station Den Helder geschrapt, omdat op dat gedeelte ook een lijn van Connexxion rijdt. De ondernemers en de gemeenten in de regio voelden zich door dit besluit van de provincie gepasseerd, omdat ook zij flink meebetalen aan de gratis service voor badgasten en toeristen.

Om Huisduinen toch niet helemaal over te slaan, stelden zowel de ondernemers als de gemeenten voor een halte aan de rand van Huisduinen te maken op de Tuintjesweg. De tijden van lijn 37 en die van kustbus lijn 851 worden dan op elkaar afgestemd. Met dit voorstel konden alle partijen akkoord gaan, meldt de provincie.

De gratis kustbus gaat vanaf 1 juli rijden. Deze maakt dagelijks vier slagen tussen Den Helder en Petten, twee in de ochtend en twee in de middag.

Meer informatie over de buslijn is te vinden op www.kustbus.nl.

Zie ook: CDA wil kustbus over hele route

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):