CDA wil kustbus over hele route

NOORDKOP – Het CDA Noord-Holland wil dat de Kustbus, die in de zomer rijdt tussen Petten en Den Helder, de hele route kan blijven rijden.

De lijn moet nu een deel van haar route opgeven vanwege een overlappende route van Connexxion. Het gaat om het gedeelte tussen Den Helder, Station NS naar de kust bij Huisduinen.

“Dit is het belangrijkste deel van de rit en de aansluiting op het spoor”, aldus CDA-fractievoorzitter Dennis Heijnen. Het CDA heeft maandag een motie ingediend om te zoeken naar oplossingen voor behoud van de Kustbus.

“Aanvankelijk zat deze bus in de reguliere concessie, maar toen bleek dat deze bus niet langer gereden kon worden door gebrek aan personeel, is er een mooi publiek/privaat initiatief ontstaan. De ondernemersverenigingen OFS Recreatie en Toerisme en OVDH en de gemeenten Schagen en Den Helder besloten de Kustbus zelfs gratis aan te bieden aan toeristen en dagjesmensen die verblijven in het kustgebied van Noord-Holland Noord”, aldus Heijnen.

Vanaf dit jaar heeft de provincie besloten dat de Kustbus niet meer alle haltes mag aandoen, omdat deze overlappen met de route van Connexxion. Daardoor kunnen toeristen en dagjesmensen bijvoorbeeld niet meer doorreizen van de kust naar het NS-station Den Helder.

De lokale ondernemers en gemeenten zijn verbaasd, aangezien zij niet van tevoren zijn ingelicht over het vervallen van de haltes. “Alle belanghebbenden hadden betrokken moeten zijn bij de gesprekken hierover. Helaas gebeurde dat niet, terwijl de partijen juist welwillend zijn om te zoeken naar oplossingen. Een alternatief zou bijvoorbeeld kunnen zijn om de reguliere buslijn op het hele uur te laten rijden, en de Kustbus op het halve uur. Zo overlappen beide lijnen elkaar niet”, vult Heijnen aan.

Het CDA pleit maandag tijdens de Provinciale Statenvergadering in een motie voor behoud van de Kustbus.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. HFG Tuite
    HFG Tuite zegt:

    Je kan dat overlappende trajekt toch ook rijden zonder dat de kustbus daar stopt. Dus vanaf het station zonder te stoppen naar de eerste halte waar geen concurrentie meer is van de andere stadslijn.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):