Jelle Beemsterboer klaagt over willekeur

REGIO – Van de € 1,3 miljard van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) voor koploperprojecten, is slechts € 12 miljoen voor de provincie Noord-Holland begroot. Gedeputeerde Beemsterboer heeft zijn ongenoegen geuit.

“We hebben 80 miljoen aangevraagd om de Noord-Hollandse natuur te versterken, de landbouw via innovaties te helpen stikstofuitstoot te beperken en klimaatverandering aan te pakken”, zegt gedeputeerde Jelle Beemsterboer. “Maar door kennelijke willekeur van het ministerie houden we slechts 12 miljoen over. Alleen de aanvraag voor de aanleg van bos en het verleggen van een fietspad in de duinen is meegenomen.”

Beemsterboer: “We hebben op verzoek van het ministerie afgelopen zomer snel projecten ingediend die snel gerealiseerd kunnen worden. Maar nu blijkt door tijdsdruk en allerlei andere omstandigheden dat LNV maar 2 van de 7 aangeleverde projecten inhoudelijk beoordeeld heeft, waardoor ons nu maar 12 miljoen in het vooruitzicht is gesteld. De overige 68 miljoen is nog niet beoordeeld, maar kan niet meer in deze begroting meegenomen worden en vertraagt dus behoorlijk.”

De bedragen die de provincies krijgen kunnen nog wel veranderen als ze hun plannen verbeteren. Voor 1 april moeten ze het maatregelenpakket definitief indienen.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.