Dinsdagavond code oranje wegens zwaar onweer

NOORD-HOLLAND – Het KNMI heeft voor dinsdagavond code oranje afgekondigd in heel Nederland omdat zware onweersbuien onderweg zijn.

Vanaf eind van de middag in het zuidwesten en vanavond in de rest van het land verwacht het KNMI zware onweersbuien die van het zuidwesten naar het noordoosten over het land trekken. Bij deze buien kunnen er zware windstoten voorkomen en plaatselijk veel regen, intensief onweer en grote hagel.

Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen wordt schade en overlast verwacht. Het KNMI stelt dat deze onweersbuien vooral gevaarlijk  kunnen zijn voor buitenactiviteiten en het verkeer.

De onweersbuien kunnen volgens het KNMI plaatselijk gepaard gaan met zware windstoten van circa 75-100 km/uur, hagel van 2-4 cm en veel regen in korte tijd (20-40 mm).

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Vanaf 16.00 tot 24.00 uur dus code rood volgens het KNMI.
  Het weer alarm geldt voor de bliksem in de onweersbuien.
  Elke ca 3 seconden tussen bliksem en donder zit er ca 1 km van je af.
  Hoe dichterbij hoe gevaarlijker dat is.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):