Wooncompagnie verhoogt huren flink

SCHAGEN – Wooncompagnie verhoogt dit jaar de huren met verschillende percentages. Zo kan de huur met 3,7 procent, 4,5 procent of 5,3 procent omhoog gaan. 

De overheid bepaalt de maximale huurverhoging, voor dit jaar is dat dus 5,3%. Wooncompagnie meldt: “Met welk percentage uw huur verhoogd wordt, is afhankelijk van de streefhuur van uw woning.”

De huurverhoging is hoger dan afgelopen jaren. Directeur-bestuurder Stefan van Schaik: “Helaas is deze verhoging nodig omdat de kosten voor nieuwbouw, onderhoud en het verduurzamen van woningen aanzienlijk zijn gestegen.”

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. Frits
  Frits zegt:

  De Verhuurderheffing en de woningnood stuwen de huren omhoog. Miljarden huur zijn in de schatkist verdwenen.
  Woningen zijn schaars, dat drijft de prijs op. En dan zijn er ook nog mensen die gaan janken als Wooncompagnie huizen wil bouwen.

  Beantwoorden
 2. Alles wordt duurder
  Alles wordt duurder zegt:

  Jaren lang zijn de verhogingen van de huur ver beneden de maximale norm gebleven bij de Wooncompagnie. Nu de kosten van arbeid, materiaal en de “gedwongen” verduurzaming fors zijn gestegen kan het niet anders dat de rekening bij de huurders wordt neegelegd. Wie zou het anders moeten betalen? Het is de nieuwe realiteit die langzaam door begint te dringen dat de komende jaren forse verhogingen gaan komen en niet alleen in de huren.

  Beantwoorden
 3. Baksteen
  Baksteen zegt:

  De huurdersvereniging De Onderste Steen was tegen deze verhogingen.
  Wooncompagnie: Het moet wel en we doen het . Is DOS een krachtige huurdersclub of een krachteloze club ? Tegen de regeringsdecreten kan DOS weinig doen.

  Beantwoorden
 4. Cora
  Cora zegt:

  Verduurzamen mijn reet !
  Vraag en aanbod zul je bedoelen Stefan !
  Graaien en liegen. Huren stijgen de pan uit.
  Mensen staat het water aan de lippen en jij met je gladde kop ,…tja verduurzamen en nieuwbouw.
  Moeten enkel jullie huurders dat betalen ofzo ? Zelf in dikke auto’s rijden met een managementlaag van hier tot en met Tokio.

  Echt walgelijk !

  Beantwoorden
  • J
   J zegt:

   Inderdaad, met een verwachte winst van zo’n 190.000.000 euro na belastingen lijkt mij de huurverhoging te hoog. Zeker als je ziet dat Wooncompagnie een stichting is die eigenlijk zonder winstoogmerk moet werken. Kortom, je wordt genaaid.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):