Winnaars naar WK Adaptive Surfing

PETTEN – Ook Nina, Fleur en Britt hebben zich tijdens het NK Para Surfen in Petten weten te kwalificeren voor het WK Adapting Surfing in Californië.

De drie meiden hebben op jonge leeftijd hersenletsel opgelopen en moesten daarna revalideren. Op die manier zijn ze in contact gekomen met Stichting Surftherapie, die het NK Para Surfen in Petten organiseerde. 

Het surfen levert hen niet alleen veel plezier op, het is ook een nieuwe uitdaging waarin ze hun fysieke grenzen weten te verleggen. Het geeft hen weer zelfvertrouwen en kracht om met tegenslagen om te kunnen gaan. 

Om deze droom te verwezenlijken hebben ze € 21.000,- nodig voor de gezamenlijke reis- en verblijfkosten. Iedereen die wil doneren kan dat doen via: https://tikkie.me/pay/Surftherapy/i5RH2eodeEJTqBgVYh9fvV 

Lees ook:
Surfwedstrijd voor mensen met een beperking
Winnaar Para Surfen gaat naar WK Amerika

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):