“Voorzieningen moeten laagdrempelig zijn”

SCHAGEN – “Een punt, een vraag, een loket voor zorgvragen”. Dat wil wethouder Haydar Erol van de gemeente Schagen. Hij is de gast in de derde aflevering van de serie ‘Nieuw Oud’. 

In de serie komen tal van organisaties aan het woord die zich bezighouden met de ouderenzorg. Want die zorg is in de toekomst niet meer vanzelfsprekend. Het aantal ouderen neemt toe, terwijl er minder mensen zijn die in de zorg werken.

Hij is zelf eigenlijk al gepensioneerd, maar aan stoppen denkt hij nog niet. Wethouder Haydar Erol is een voorbeeld van een vitale oudere. Toch is niet iedereen zo vitaal als Erol. Daarom werkt de gemeente aan tal van voorzieningen om Schagen voor ouderen met een zorgvraag een aantrekkelijke gemeente te maken.

De gemeente heeft tal van voorzieningen om ouderen te ondersteunen zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook andere voorzieningen, zoals het zwembad en de bibliotheek, kunnen ervoor zorgen dat ouderen niet geïsoleerd raken.

Met Wooncompagnie worden afspraken gemaakt om meer woningen geschikt te maken voor ouderen. Daarbij wordt gedacht aan onder andere woningsplitsing.

Bij proefprojecten, zoals het Living Lab in Warmenhuizen, speelt de gemeente Schagen een regierol. Die projecten zijn ervoor bedoeld om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen.

Als het aan Erol ligt kunnen senioren ook in de toekomst plezierig wonen in de gemeente Schagen. “Wij gaan ons best doen om dat mogelijk te maken”, besluit Erol.

‘Nieuw Oud’ is op zondag en woensdag te zien op Noordkop Centraal TV. In de aflevering van komende zondag praten we met Ineke Laagland van Geriant, een organisatie die zich richt op mensen met dementie.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):