Living lab: we gaan het samen doen

WARMENHUIZEN – Woonzorggroep Samen worstelt met de toekomst van de ouderenzorg. 

In de komende jaren neemt het aantal mensen in de leeftijdscategorie 75+ toe met 112%. Deze groep heeft over het algemeen meer zorg nodig.

Tegelijkertijd vergrijst ook de arbeidsmarkt. Dat betekent dat we 40% minder zorgverleners hebben, die deze groeiende groep mensen zorg en ondersteuning kan bieden. 

Woonzorggroep Samen wil dit probleem oplossen door het probleem anders te gaan aanpakken. Komende jaren wordt Living Lab in Warmenhuizen vormgegeven.

Samen gaat hiervoor in gesprek met zorgverleners, maar ook met de zorgafnemers en hun naasten. 

Er worden vragen gesteld zoals: Hoe zou jij zorg willen ontvangen? Wat kan je nog wel zelf en wat kan jouw sociale netwerk betekenen? Maar ook: hoe kunnen we technologie inzetten om dit probleem aan te pakken?

15 september wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen uit het dorp, om samen na te denken over de toekomst van de zorg. 

Tanja Ineke, voorzitter van de Raad van Bestuur van woonzorggroep Samen, vertelt in een reportage op Noordkop Centraal TV over de toekomst van de zorgsector.

Aanmelden voor Living Lab kan via Living Lab Warmenhuizen – Woonzorggroep Samen

(Video: Róman Luijks en Ed van Oerle)

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):