Veel inwoners vragen energietoeslag niet aan

SCHAGEN – Ook in Schagen is er sprake van ‘onderbesteding’ als het gaat om de energietoeslag. De rijksoverheid ziet dat bijna 100.000 huishoudens deze toeslag niet aanvragen, terwijl ze er wel recht op hebben. 

Het ministerie van Sociale Zaken gaat de energietoeslag nog eens onder de aandacht brengen.

Woordvoerder Ans Heijne meldt dat tot nu toe bij de gemeente Schagen 1.230 aanvragen zijn ingediend voor de toeslag. Dit is een stuk lager dan de gemeente zou verwachten, namelijk 3.500 meer.

Op de vraag of de gemeente de publiciteit heeft opgezocht om de toeslag onder de aandacht te brengen bij de inwoners en welzijns- en ouderenorganisaties wijst de woordvoerder naar de website van de gemeente waarop de informatie over de toeslag is te lezen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
  1. Annet
    Annet zegt:

    Ook vee mensen zitten net iets oven de norm van 120 %, zoals 125 % vd bijstandsnorm dus vissen ernaast…ik ben dus genoodzaakt aan het lenen bij familie.

Reacties zijn gesloten.