Veel energiearmoede chronisch zieken

SCHAGEN – Veel mensen met ernstige chronische aandoeningen hebben ook een hoog energiegebruik en daardoor veel extra kosten. Hierdoor kunnen ze vaak niet of nauwelijks rondkomen.

Dit blijkt uit een steekproef van Ieder(in), waaraan ruim 500 mensen met een chronische aandoening of beperking hebben meegedaan. Volgens de overkoepelende belangenorganisatie werken bestaande maatregelen, zoals het prijsplafond, voor deze mensen onvoldoende.

Mensen met chronische aandoeningen, zoals een spierziekte of vaataandoening, verbruiken veel meer energie dan de gemiddelde Nederlander. Zo geeft 70 procent van de ondervraagden aan dat ze elektrische hulpmiddelen gebruiken die (veel) extra energie kosten.

De overheidsmaatregelen tegen energiearmoede helpt deze groep onvoldoende, concludeert Ieder(in). Vaak moet de familie financieel bijspringen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
1 antwoord
 1. Jos Gruntie
  Jos Gruntie zegt:

  Geen enkele maatregel van de roverheid werkt voldoende.
  Ernstige twijfels of we het besturen van een land aan gestudeerde individuen over moeten laten.
  Gezond verstand is er niet meer bij tegenwoordig.
  Te veel zakelijke belangen.

Reacties zijn gesloten.