Vakbond wil gemeenten uitkleden

REGIO – Vakbond FNV start een petitie om jeugdzorg, inkomensondersteuning en ouderenvoorzieningen weg te halen bij de gemeenten en onder te brengen bij het Rijk. 

De reden is dat elke gemeente haar eigen beleid maakt waardoor er teveel verschillen ontstaan tussen gemeenten.

Vicevoorzitter Kitty Jong: “Dit beleid heeft rampzalig uitgepakt en tot honderden rechtszaken, veel boosheid en onbegrip geleid.” Het Rijk moet weer over de regels gaan, zodat elke burger gelijke rechten heeft als het gaat om hulp en ondersteuning.”

“De maat is meer dan vol”, zegt ze verder. “Er is een enorme rechtsongelijkheid ontstaan. We kennen veel voorbeelden waar gemeenten er een potje van maken.”

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. W
  W zegt:

  En terecht, neem Schagen. Voert geen enkele controle uit op de jeugdzorg weet ik uit ervaring. Geeft ze een zak geld en zoek het maar uit, wij zijn er vanaf. 0 controle waar het geld heengaat en hoe de instantie werkt of presteert.

  • Leen van Dipten
   Leen van Dipten zegt:

   Los van het feit dat u wel of geen gelijk hebt het volgende.
   U dient u naam in te vullen en een naam is meer dan de letter W of schaamt u zich voor uw naam, of bent u bang aangesproken te worden over datgene wat u schrijft?
   Mijn naam vermeld ik gewoon, uit fatsoen.
   Fijn weekend

Reacties zijn gesloten.