Strandpaviljoens mogen jaartje overwinteren

NOORDKOP – Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft besloten dat strandpaviljoens dit jaar in de winterperiode mogen blijven staan.

Normaliter moeten veel strandpaviljoens worden afgebroken om de duinen de kans te geven nieuw zand op te nemen. Door wind en water kunnen de duinen in de winterperiode groeien. Op plekken waar een strandpaviljoen staat gaat dat niet. 

Omdat de horecaondernemers op het strand het dit jaar lastig hebben gehad wegens corona en het minder goede zomerweer mogen zij de paviljoens een jaartje laten staan. Ze sparen hiermee alleen de kosten van het afbreken en opbouwen uit want de paviljoens mogen in de winter niet open. 

Het laten staan van de paviljoens is voor eigen risico. Wanneer hoog water of storm schade veroorzaakt kan dit niet worden verhaald.

Veel seizoensondernemers kiezen er daarom voor om hun strandpaviljoen gewoon af te breken.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: