Schagen niet negatief over ICT-omgevingswet

SCHAGEN – Het digitaal stelsel Omgevingswet (DSO) heeft landelijk regelmatig last van storingen. De nieuwe wet is van kracht geworden op 1 januari en bundelt 26 oude wetten, waaronder de Wet ruimtelijke ordening, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Wet natuurbescherming.

De ervaringen van de gemeente Schagen met het DSO zijn vooralsnog redelijk positief. Woordvoerder Esther van Veen meldt dat alle aanvragen voor vergunningen binnenkomen en ook de eigen programmatuur werkt. “We hebben als eerste gemeente in Nederland onze Omgevingsvisie kunnen publiceren, dus daarover zijn wij tevreden.”

Hoe het DSO zal reageren als er meer wordt gepubliceerd, is nog onduidelijk. “Uiteraard worden we ook geconfronteerd met fouten of zaken die in het DSO niet goed of niet handig zijn ingeregeld of af en toe een storing.”

 

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Natuurlijk Schagen
    Natuurlijk Schagen zegt:

    Altijd al gedacht en ik weet dat het DSO een goede zaak is voor ons milieu en onze omgeving.
    Regelmatig aangegeven dat de samenvoeging van vele wetten en ministeriële regelingen een goede zaak is.
    Ik vraag mij toch af waarom zoveel tegenwerking was van VNG en Eugeen.

Reacties zijn gesloten.