Rijk wil concrete maatregelen natuur NH

SCHAGEN  – Het Rijk heeft een eerste reactie gestuurd op de startversie van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied. Het Rijk wil concretere acties om ook in de toekomst de verslechtering van de beschermde natuur tegen te gaan.

Noord-Holland is volgens het rapport op de goede weg en neemt al veel maatregelen om de verslechtering van de Europees beschermde Natura 2000-gebieden tegen te gaan. Tegelijkertijd zijn er bij het Rijk nog meerdere onzekerheden. Zo is door de val van het kabinet onduidelijk welke financiële middelen beschikbaar. Daarnaast is het landbouwakkoord mislukt en mist Noord-Holland daardoor maatregelen voor de verduurzaming van de hele landbouwsector.

De provincie gaat bij het Rijk geld aanvragen voor de zogeheten koplopersprojecten. Dit zijn projecten waarbij verschillende doelen voor het verbeteren van de natuur en de waterkwaliteit kunnen worden gehaald. Dat geldt ook voor het verduurzamen van de landbouwsector. Halverwege 2024 wordt duidelijk of deze projecten kunnen doorgaan.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: