Raad: meer woningbouw in de dorpen

SCHAGEN – De gemeenteraad van Schagen wil dat er meer aandacht komt voor woningbouw in de dorpen. Dat is de uitkomst van een debat dinsdagavond in de gemeenteraad van Schagen. 

De raad ging in debat over de ‘Omgevingsvisie Stad Schagen 2040‘. Onderdeel van die visie is de bouw van ongeveer 1.500 woningen in Schagen Oost.

D66 en GroenLinks kwamen met een motie om Schagen Oost voorlopig in de ijskast te zetten en meer woningen te bouwen in de andere kernen van de gemeente.

Volgens de twee fracties is er in de stad Schagen behoefte aan 1.400 nieuwe woningen. Die kunnen binnen de bebouwde kom worden gebouwd. De ambtelijke capaciteit die nu voor Schagen Oost wordt ingezet, kan dan gaan naar woningbouw in de dorpen.

De gemeenteraad kon zich voor een groot deel vinden in de motie van GroenLinks en D66. Het voorlopig schrappen van Schagen Oost was voor de raad echter een stap te ver.

Co Wiskerke van het CDA benadrukte dat met het schrappen van Schagen Oost ook het voorkeursrecht op het gebied zou vervallen. Dat ging het CDA te ver.

Daarop werd de tekst van de motie aangepast. Die luidt nu: “Een keuze te maken in de ontwikkeling van woningbouw in de hele gemeente Schagen, waarbij de prioriteit zal liggen bij plannen in de dorpen en kleinere kernen”.

Zie ook: D66 en GroenLinks: Schagen Oost opschorten

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):