Provincies zien prijsstijging OV niet zitten

REGIO – Provincies en vervoerregio’s roepen de Tweede Kamer op om via de miljoenennota middelen vrij te maken om de prijsstijgingen in het openbaar vervoer te beperken.

Volgens DOVA, het samenwerkingsverband van de centrale ov-autoriteiten, stijgen de prijzen in het stads- en streekvervoer in 2024 met bijna 12 procent bij ongewijzigd beleid.

Tegelijkertijd zijn dienstregelingen verschraald om kosten te besparen. „De reiziger betaalt hiermee fors meer geld voor een minder aantrekkelijk product”, aldus Rover, die vindt dat ‘de neerwaartse spiraal’ alleen nog door de politiek kan worden gestopt.

Door hoge inflatie, loonsverhogingen en duurdere brandstoffen zien ov-bedrijven zich genoodzaakt de prijzen te verhogen. Dit jaar stegen die al met 7 procent, maar de tarieven in het stads- en streekvervoer gaan volgend jaar met bijna 12 procent omhoog.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):