Panelenbezitter kost energiebedrijf extra

SCHAGEN – Consumenten met zonnepanelen bezorgen energiebedrijven daadwerkelijk extra kosten. Dat concludeert de ACM in een eerste verkennende studie. De toezichthouder kondigt een vervolgonderzoek aan.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) meldde afgelopen december de kosten die energieleveranciers maken voor klanten met zonnepanelen te gaan bestuderen. Op basis van de verkennende studie die in de afgelopen periode is uitgevoerd, concludeert de toezichthouder dat huishoudens met zonnepanelen hogere kosten voor leveranciers veroorzaken dan huishoudens zonder zonnepanelen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
10 antwoorden
 1. Dirk
  Dirk zegt:

  Omdat netbeheerders dertig jaar hebben zitten slapen, mogen wij op de blaren zitten. Lekker dan

 2. J
  J zegt:

  Je vergeet nog dat de salderingsregeling volledig door de overheid gesubsidieerd wordt.

  • Harry
   Harry zegt:

   Onzin. De overheid loopt door de salderingsregeling belastinginkomsten mis. Dat is geen subsidie.

   • J
    J zegt:

    Sorry, inderdaad, de salderingsregeling wordt betaald door de mensen die te gierig zijn zelf panelen aan te schaffen en de overheid subsidieert door het niet volledig innen van de belasting.

    • Harry
     Harry zegt:

     Of die mensen te gierig zijn laat ik voor jouw rekening. Hoe dan ook: terecht dat energieboeren extra kosten in rekening brengen bij panelenbezitters. Zoals ik.

 3. AH
  AH zegt:

  verkennende studie dat is mooi maar waar zijn de details want met die slimme meter is alles geautomatiseerd en gaat het slechts om het afdrukken van wat cijfers en letters dus zoveel kosten heeft de leverancier nu ook weer niet .
  Sterker nog de klant moet tegenwoordig vaak zelf zijn rekening uitprinten .

  diezelfde leveranciers zijn nagenoeg allemaal bezig met plaatsen van laadpalen / windmolens / zonneweides en leggen nog meer druk op het netwerk en dat is tegenstrijdig te noemen overheid promoot zonnestroom maar energie bedrijven ontmoedigden maar proppen de weilanden vol met fotovoltaïsche / zonnestroom panelen en windmolens van hoogwaardig staal en massa’s beton voor fundatie en ondertussen wordt het netwerk welke door de burger is betaalt ingepikt en zij krijgen er nog subsidie voor ook .

  Dus hogere kosten voor leveranciers laat maar zien denk eerder nieuw verdien model erbij creëren .

   • Harry
    Harry zegt:

    Nou nou JW, mag ik voor mezelf spreken? Heb ik jou niet voor nodig. Ik snap wel dat je bondgenootjes zoekt, maar leg dat er niet zo dik bovenop joh.

    On topic:
    AH gooit een heleboel zaken die met energieboeren te maken hebben op één hoop. Waar of niet waar, die punten hebben weinig te maken hebben met het artikel hierboven.
    Het is niet zo complex: mensen met zonnepanelen leveren de energieboeren hogere kosten op dan klanten zonder zonnepanelen. Dit omdat ze bij het salderen geen rekening kunnen/mogen houden met schommelingen in de energieprijs. De klant met zonnepanelen ontvangt daardoor op zonnige dagen een te hoge vergoeding omdat in die dagen de prijs van energie laag is.

    Had je ook nog iets inhoudelijks te melden JW, of ben je alleen maar weer aan het stoken?

    Printen mensen hun energierekening echt nog uit?

    • Jan Willem
     Jan Willem zegt:

     Jij spreekt altijd voor jezelf en alleen voor jezelf.

     Jouw beterweet gezwets boeit niemand.
     Mij al helemaal niet dus spaar je de moeite om altijd borstkloppend als laatste te willen regeren .

     • Harry
      Harry zegt:

      Oei, gevoelige snaar?
      Mijn gezwets boeit jou blijkbaar wel want je blijft mij maar noemen onder allerlei reacties.

      Fijn weekend man!

Reacties zijn gesloten.