NS-stations in Noordkop scoren slecht

REGIO – De NS-stations in de Noordkop worden door reizigers niet heel erg gewaardeerd. Dit blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2023 van de NS. 

NS-station Schagens scoort van de 393 onderzochte station de 132ste plek van de belevingsmonitor 2023 van NS. Het station in Anna Paulowna staat op de 334ste plek en station Den Helder noteert de 385ste plaats.

De Stationsbelevingsmonitor 2023 is een onderzoek door Ipsos I&O in opdracht van NS en ProRail onder 83.162 reizigers. Reizigers gaven in 2023 het station een gemiddeld rapportcijfer van 7,2. De waardering van stations is met 0,1 gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. ProRail en NS voeren dit onderzoek elk jaar uit om te weten te komen hoe reizigers over de stations denken en waar ze nog verbeteringen kunnen doorvoeren.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
12 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  We krijgen gelukkig weer nog dit jaar veel meer treinen. Door het ontbreken van dubbel spoor tussen Schagen en Den Helder zitten treinen elkaar in de weg. Dus moet mensen wachten en sommige maken daar misbruik van door hangen en wachten op de trein. De stipte dienstregeling raakt verstoord en heeft gevolgen voor geheel Nederland.
  Het spoor tussen Schagen en Heerhugowaard is in 1997 er immers ook gekomen om de dienstregeling te verbeteren. Dat kostte ca 13 miljoen gulden.
  Het ontbreken van het dubbele spoor tussen Hoorn en Enkhuizen zou ookhier een verbetering zijn voor de trein en dienstregeling.
  Voor de stations zou dat een veel betere waardering voor alle stations zijn.

  Beantwoorden
  • Simon
   Simon zegt:

   Het zit hem niet in de hoeveelheid treinen die rijden op het traject maar in de stationsgebouw en omgeving Natuurlijk Schagen, mooiste station staat in klimmen-Ransdaal tweede in Schin op Geul en drie in Valkenburg, alle drie zijn pareltjes in Zuid Limburg. Uw reactie kan in de prullenbak gedeporteerd worden. W.K.

   Beantwoorden
 2. Jan Willem
  Jan Willem zegt:

  Vooral op veiligheid.
  Kijk nou maar weer eens wat er in Purmerend op het sation gebeurd is.
  Dit zijn hangplekken voor onguur tuig!
  Het wemelt er van de drugsdealers. En zogenaamde drillrapper baby’s , die op een melodie vertellen dat ze mensen gaan steken en vermoorden.
  Welkom in het nieuwe nederland.

  Henk, Harry open jullie laptop en kijk eens voor de gein op dumpert en kijk hoe het er op scholen en openbare plekken aan toe gaat. Hoe het in elkaar slaan van meisjes en vooral blanke jongens door grote groepen afkomstig van immigratie gefilmd word.
  Zal je kind zijn !

  Beantwoorden
  • Harry
   Harry zegt:

   Geen idee waarom je mij hierbij betrekt.

   Oh wacht. Ik heb JW en zijn boosvrienden wel eens aangesproken op hun negatieve en feitenvrije geraaskal. En dan zit je meteen in ‘het andere kamp’. En ben je voor immigratie. Zo is de wereld van JW: binair.

   Kom op man, je kan echt beter.

   Beantwoorden
     • Matthew B
      Matthew B zegt:

      Klopt jij jankt onxer iedere reactie die jou niet aan staat.

      Niet elke feit die jij als feit beschouwd is een feit. Ook feiten kunnen gemanipuleerd zijn. Niets is dat je denkt dat het is.
      Veel word gemanipuleerd en verzwegen om de bevolking zoet te houden. Ook een feit !

     • Harry
      Harry zegt:

      Reactie op Matthew hieronder.

      Aha. Komen we nu in dit soort discussies terecht? Ik trek de grens bij wappies. Toedels!

 3. Hebk
  Hebk zegt:

  Er gaat bijna niemand vanaf Schagen naar Den Helder trein is leeg bijna in Schagen.
  Zonde van dat dubbele spoor Schagen en verder is niet rendabel voor dubbelspoor

  Beantwoorden
 4. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Dat enkele spoortje tussen Schagen en Den Helder zorgt elk jaar opnieuw vor vertragingen en wachtende treinen op elkaar.
  Daarom juist aanleggen van dubbel spoor voor verkorting van de reistijden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):