Noordwest schaft nieuwe apparatuur aan

SCHAGEN  – Noordwest Ziekenhuisgroep heeft gisteren een overeenkomst getekend met Siemens voor de levering van meerdere hoogwaardige medische apparatuur voor medische beeldvorming.

Het gaat hierbij om bijvoorbeeld meerdere CT-scanners, röntgen apparatuur voor de traumakamers, mobiele röntgenapparatuur en een PET-CT scanner. De medische apparatuur komt straks in zowel de nieuwbouw als in het bestaande ziekenhuis. Hiermee kan Noordwest nog betere zorg leveren aan haar patiënten.

Een bijzondere aanschaf is de Multitom Rax. Deze zal op de traumakamer komen te staan. Het gaat hierbij om een gerobotiseerd röntgensysteem dat om de patiënt heen kan draaien om van alle kanten opnames te maken. Patiënten hoeven voor specifieke opnames dan niet meer gepositioneerd te worden.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):