Niet voor NIX

NOORDKOP – In de Noordkop krijgt 37,6% van de jongeren onder de 18 géén alcohol mee bij verkooppunten. Dat blijkt uit een onderzoek van ‘In Control of Alcohol & Drugs’.

In de periode juli tot en met oktober 2022 is onderzoek gedaan door getrainde mysteryshoppers van 16 en 17 jaar bij verschillende verkooppunten. Gemeenten leverden hierbij zelf locaties aan.

Het onderzoek wordt tweejaarlijks uitgevoerd en is een graadmeter voor hoe het gesteld is met de verkrijgbaarheid van alcohol door jongeren. Het landelijk gemiddelde was dit jaar 39,4%. Aan zo’n 60% van de gevallen werd dus wel alcohol meegegeven zonder dat er naar een identiteitsbewijs werd gevraagd.

“De resultaten vallen tegen. Het is nog steeds te makkelijk om onder de 18 jaar aan alcohol te komen” zegt Toon Mans, bestuursvoorzitter van ‘In Control of Alcohol & Drugs’. “Laat deze resultaten voor zowel gemeenten als verkooppunten een stimulans zijn om meer te doen aan bewustwording, preventie en handhaving” vervolgt hij.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel