NHN erkend als landelijke cultuurregio

REGIO – Met het regioprofiel ‘Zee aan ruimte, land vol cultuur’ hebben de 18 gemeenten in Noord-Holland Noord, lokale culturele instellingen en het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) overtuigd dat deze regio een ‘hub’ is voor kunstenaars.

Vandaar dat deze regio vanaf deze maand officieel erkend is als landelijke cultuurregio. Staatssecretaris van Cultuur Fleur Gräper-van Koolwijk kwam dit tijdens een bezoek aan Alkmaar op 6 maart toelichten.

Met het profiel ‘Zee aan ruimte, land vol cultuur’ laat de regio zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van kunst en cultuur voor haar meer dan 675.000 inwoners. Door de landelijke erkenning kunnen de gemeenten en lokale culturele instellingen de samenwerkingsverbanden en culturele infrastructuur nog verder verbeteren en verstevigen.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):