Het zit Schagen United even niet mee

ALKMAAR – Schagen United zaterdag kent een periode waarin het even niet mee zit. Deze zaterdag, aan de Terborchlaan in Alkmaar, waar Alcmaria Victrix domicilie houdt, viel het kwartje opnieuw de verkeerde kant op. Tenminste, in de visie van trainer/coach Pieter Reijne.

United speelde de eerste helft met de felle zon tegen; een hinderlijk obstakel voor het team van Reijne. Alcmaria opende de score na een ongelukkige terugspeelbal van een van de Schagenaren, 1-0.

“Maar vanaf dat moment waren we wel de betere ploeg”, vertelt coach Reijne. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Spits Stef Elting tekende voor evenwicht in de score: 1-1. Kort daarna kwam Schagen United op voorsprong, maar de arbiter had een overtreding gezien en annuleerde de treffer. “Onbegrijpelijk”, fulmineert Reijne.

“In de tweede helft haalden we ons niveau niet meer”, aldus de Schager coach, die nog wel kon juichen toen Mats Vijzelaar voor 1-2 zorgde. De Schager ploeg wilde die voorsprong over de streep trekken, maar moest kort voor tijd de 2-2 toestaan. “Het zit op dit moment niet helemaal mee”, meldt Reijne met gevoel voor understatement.

Sjaak Euser is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij Noordkop Centraal. Zijn specialisatie is sport. Sjaak maakt ook eens per maand een editie van het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: