Hardnekkige problematiek loverboys Noordkop

Hollands Kroon – De problematiek rond loverboys in de Noordkop is hardnekkig en groter dan gedacht. Op sociale media circuleren veel verhalen van ouders en slachtoffers, instanties bevestigen dat de situatie ernstig is.

Een aangrijpend verhaal van twee ouders van Wieringen die zagen hoe hun vijftienjarige dochter in een wereld van loverboys en drugs belandde heeft veel stof doen opwaaien. Het Facebook-bericht van vader Ingo Halfweeg werd maar liefst 586 keer gedeeld en leverde een storm aan reacties van mede bezorgde ouders op. Helaas blijkt dit verhaal allesbehalve uitzonderlijk te zijn.

Dat geldt niet alleen voor de gemeente Hollands Kroon; het loverboy- en drugsnetwerk bevindt zich in de gehele Kop van Noord-Holland. Zo vertelt Thierry Holst, zorgcoördinator voor slachtoffers van mensenhandel in Noord-Holland, dat ook in Den Helder veel signalen van drugs- en mensenhandel zijn. “Er is niet specifiek één plek of één dorp.” Gemeenten vervullen een cruciale rol in de aanpak van loverboys, maar het begint bij bewustwording en signalering.

Lees de hele onderzoeksreportage ‘Problematiek rond loverboys in Noordkop groter dan gedacht‘ op Regionoordkop.nl

 

Avatar foto
Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeksjournalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
6 antwoorden
 1. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  U leeft nog 30 jaar terug !
  Dit is een voornamelijk niet westers probleem.
  Wil overigens niet zeggen dat hier geen westerlingen aan mee doen.
  Het is een vorm van mensenhandel die in onze westerlijke cultuur al vele jaren niet meer voorkomt.
  Het is gewoon om de wat zwakkere mensen in bescherming te nemen.
  Daar hebben deze gasten maling aan. Geen binding met onze normen en waarden.

  Dus word wakker , kijk docu’s over dit absurde gedrag.

 2. sjaak1943
  sjaak1943 zegt:

  Maak jongeren bewust over de onveiligheid van internet en de risico’s van grooming via sociale media en online platforms. Hier ligt een taak voor ouders, scholen en overheid. Ontwikkel samen met technologiebedrijven tools en technologieën om jongeren te beschermen tegen online manipulatie.

 3. Nonja
  Nonja zegt:

  Nou Joost dat lijkt me een beetje een gekke ontwikkeling. De schandpalen zijn al een tijdje uit de tijd…
  Vreselijk wat hier gebeurd en opvoeding van onze zonen en dochters en daarna juridische stappen als het toch mis gaat lijkt me prima voldoen.

 4. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Het zal je dochter maar wezen.
  Echt een hele zorgelijke ontwikkeling.
  Daders gelijk bij naam en toenaam in de media brengen met foto.

  Je mag geen eigen rechter spelen maar met de slappe lage straffen die hier opgelegd worden zou ik het zeker wel gaan doen.

Reacties zijn gesloten.