GGD stopt juridische strijd digitaal dossier

SCHAGEN – GGD Hollands Noorden heeft samen met de besturen van GGD Twente en GGD regio Utrecht besloten een juridische strijd tegen ICT-leverancier Finalist op te geven.

De ontwikkeling van een digitaal kinddossier levert daarmee definitief een strop op van dertien miljoen euro. De gemeenten in de regio’s draaien daar samen voor op.

Het besluit om een streep onder het hoofdpijndossier te zetten, is een ’puur zakelijke afweging’, schrijven de colleges aan de gemeenteraden. Zo lopen de juridische kosten op en blijft onzekerheid over de uiteindelijke verhaalbaarheid van de kosten.

De partijen hebben verder afgesproken dat zij zich niet negatief over elkaar zullen uitlaten en dat Finalist een tijdlang niet op vergelijkbare aanbestedingen van regionale GGD-organisaties inschrijft.

Het bedrag van dertien miljoen euro voor het fiasco is opgehoest door de drie organisaties. Niettemin werd gepoogd de betalingen aan Finalist, de bouwer van het digitaal dossier jeugdgezondheid (zogeheten GGiD), terug te halen. Die pogingen worden nu dus echter gestaakt.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.