Gemeente stelt vuurwerkvrije zones in

SCHAGEN – De gemeente heeft besloten vuurwerkvrije zones in te stellen die van kracht zijn tijdens de jaarwisseling. Het gaat hierbij om zones rondom zorginrichtingen, kinderboerderijen, kerken en scholen.

Het verbod op het afsteken van vuurwerk is op de oordeelsvormende vergadering in 2022 door GroenLinks geagendeerd. Ook bij de behandeling van de Algemene plaatselijke verordening Schagen 2023 is het vuurwerkverbod ter sprake gekomen. Om de mogelijke overlast op mogelijk kwetsbare locaties terug te dringen, komen er nu vuurwerkvrije zones in de gemeente Schagen.

Het afsteken van vuurwerk zorgt jaarlijks voor overlast voor met name bewoners van zorginstellingen en zorgt daarnaast voor een negatief effect op dieren.

Zowel politie als boa’s zijn beiden bevoegd om boetes of bureau Halt doorverwijzingen uit te schrijven. In januari/februari zal er een evaluatie plaatsvinden. Aan de hand van deze evaluatie wordt er besloten hoe het besluit volgend jaar voortgezet wordt.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
9 antwoorden
 1. Henk de W
  Henk de W zegt:

  lekker janken allemaal, het is een traditie dit in stand gehouden moet worden. tegenhouden kan je het niet, ook niet met een totaalverbod. Maar nee hoor dieren dit zus en zo

  • Jac
   Jac zegt:

   Geef even je adres Henk, dan kan iedereen die dat wil lekker bij jou op de oprit lopen knallen, probleem opgelost.

  • Henk (de echte)
   Henk (de echte) zegt:

   Ah, daar heb je weer zo’n HET IS TRADITIE!!1! figuur.

   Jij bent er zo eentje die meteen begint te schuimbekken als het over roetveegpieten gaat?

   Laten we dan meteen het palingtrekken en (het echte) katknuppelen ook weer terughalen.

 2. Yvonne
  Yvonne zegt:

  Yvonne ze zijn al een maand bezig moet verboden worden de dieren worden er ook gek van

  • Jac
   Jac zegt:

   Handhaven is iets wat gemeente Schagen niet doet, mooie plannen op papier, maar uitvoeren ho maar. Slappe hap!

Reacties zijn gesloten.