Eerst onderzoek naar kosten Schagerpas

SCHAGEN –  Het college van Schagen wil eerst onderzoeken wat de Schagerpas de gemeentekas gaat kosten voor de minimapas er komt.

Dit laatste gebeurt als reactie op een door de gemeenteraad aangenomen motie van de Seniorenpartij die raadsbreed gesteund werd. De pas komt huishoudens met een laag inkomen goed te pas. Zij kunnen met de pas vergoedingen of kortingen krijgen bij aankopen en deelname aan sport en cultuur.

Het college wil met name onderzoek doen naar de regionale en landelijke ontwikkelingen op het gebied van een dergelijke pas. Welke gemeenten in de regio gebruiken deze pas, wat zijn de ervaringen en wat zijn de financiële aspecten?

Het college komt in het tweede kwartaal met een reactie naar de gemeenteraad.

 

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. Sonja
    Sonja zegt:

    Laat eerst onderzoeken hoe het kan dat zij een laag inkomen hebben en hoe dat kan veranderen d.b.v werk of dat zij niet goed om kunnen gaan met het geld wat zij hebben in plaats iedereen maar pasjes of geld te geven want ook voor iedereen is het moeilijk om rond te komen

Reacties zijn gesloten.