Subsidie voor realisatie laadpalen

SCHAGEN – Dit jaar komt gemeente Schagen met een subsidie voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) om laadpunten te realiseren voor elektrische voertuigen.

Vanaf 1 januari 2024 kunnen VvE’s subsidie krijgen voor een deel van de kosten voor de aanleg van basislaadinfrastructuur op eigen terrein. Een VvE legt deze basislaadinfrastructuur aan, zodat de bewoners oplaadpunten kunnen plaatsen. Een VvE kan €100 subsidie per parkeerplaats krijgen.

VvE’s vragen de subsidie vooraf aan, waarna de laadinfrastructuur binnen één jaar na goedkeuring van de aanvraag aangelegd moet worden. Voor de daadwerkelijke plaatsing van de oplaadpunten is geen subsidie beschikbaar.

De subsidies vallen binnen de Subsidieregeling voor verenigingen van eigenaars (SVVE) en kunnen aangevraagd worden bij de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/svve/oplaadpuntenadvies-vanaf-2024

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
10 antwoorden
 1. AH
  AH zegt:

  hoe kom je goedkoop aan laadpalen gemeente heeft helder moment zeker en weet wat de kosten zijn voor infra en verzwaren aansluiting die lijdt tot verhoogde maandelijkse kosten meneer Heddes moet wat minder lopen dromen hij houd geen duim over .

  • Jac
   Jac zegt:

   Inderdaad, geen duim maar wel 8000 euro per maand excl onkostenvergoeding voor zijn wanprestaties

 2. Peter
  Peter zegt:

  Ja Jac deze foto van je grote friend Hans Heddes zal je zeker goed doen voor je gemoedsrust.

Reacties zijn gesloten.