Drukbezochte opening Kunstroute Zijpe aan Zee

CALLANTSOOG – De opening van Kunstroute Zijpe aan Zee 2024, die vrijdagavond plaatsvond in Callantsoog, kon rekenen op veel belangstelling.

Na de opening door wethouder Puck de Nijs-Visser op de trappen bij het Dorpsplein in Callantsoog liepen alle aanwezigen naar het strand van Callantsoog. Op verschillende plekken op het strand waren optredens te zien van Zeemeeuwmin, Acro & Gym Callantsoog, Art.In.Motion, Pardans en Pardeux van Balletschool Schagen, Team Fryske Draeken, Jantien Bijvoet, KeetKoor, Schrijversgroep Schagen, een leerling van Regius College Schagen en een leerling van de Frankendael basisschool Callantsoog, Rewind, Dance Centre J@M en het Haarlems Straatorkest.

Het kunstevenement vindt van vrijdag 31 mei tot en met zondag 16 juni plaats op het strand van de gemeente Schagen. Tijdens Kunstroute Zijpe aan Zee exposeren kunstenaars uit heel Nederland hun kunstwerken rondom tien strandpaviljoens in Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten.

Aan een aantal van deze kunstwerken hebben leerlingen van verschillende basisscholen uit de regio en middelbare scholieren van het Regius College Schagen meegewerkt. Naast beeldende kunst zijn er in de weekenden verschillende theatervoorstellingen en dans- en muziekoptredens.

Meer informatie is te vinden op de website van Kunstroute Zijpe.

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):