Directeur Peter de Wit van WPW vertrekt

SCHAGEN – Peter de Wit, directeur-bestuurder van de stichting Wonen Plus Welzijn, heeft aangekondigd eind dit jaar te vertrekken. In zijn afscheidsbrief benadrukt hij dat zijn ontslag niet te maken heeft met conflicten of vermoeidheid.

Hij schrijft: “Voor mij is het nu de tijd om afscheid te gaan nemen, niet omdat ik een andere baan heb gevonden of ik vermoeid ben. En van een conflict is al helemaal geen sprake. Het is een
besluit dat ik vanuit mijn intuïtie neem omdat ik voel dat dit zowel voor de organisatie als voor mezelf het beste moment is.”

In 2006 startte hij zijn loopbaan bij ServicePlus, onderdeel van Wooncompagnie, dat uitmondde in Wonen Plus Welzijn. Hier was hij vanaf 2008 samen met Petra Hoekstra directeur. Zij vertrok in 2020 en De Wit nam vanaf dat moment haar taken erbij.

In 2018 vierde Wonen Plus Welzijn haar 10-jarig jubileum. De Wit zegt dat hij de komende jaren zich wil bezighouden met zingeving en levensvragen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):