De Nachtwacht gemaakt van hout

WARMENHUIZEN – 160.000 pixels gemaakt van verschillende soorten en kleuren hout: hiermee maakt Jakko Woudenberg uit Warmenhuizen het beroemde schilderij van Rembrandt na. 

Het kunstwerk zal bestaan uit 500 panelen van 20cm bij 20cm, die hij het liefst samen met anderen in elkaar zet. Woudenberg: “Het project gaat voor mij over verbinding. Ik ben benieuwd naar de gesprekken die we met elkaar kunnen hebben.”

Hij heeft de pixels op zo’n manier gecategoriseerd dat het maken van een paneel een soort schilderen op nummer is geworden. Iedereen die interesse heeft kan dus meewerken aan de houten Nachtwacht. 

Wil je meewerken aan de Nachtwacht of het project steunen door een pixel te sponsoren? Stuur een email naar info@dutchwoodartist.com of ga naar www.dutchwoodartist.nl.

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):