DB-leden HHNK krijgen hoger salaris

REGIO – Het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft in meerderheid de verhoging van de bezoldiging van de leden van het dagelijks bestuur goedgekeurd.

Zij mogen met terugwerkende kracht vanaf hun benoeming medio mei dit jaar € 142.000,- extra verdelen. De reden van de verhoging ligt in de aanname dat de vijf bestuursleden meer dagen werken dan drie per week.

Een paar fracties, waaronder die van het CDA, dienden een amendement in om de verhoging pas in 2027 te laten ingaan omdat volgens hen de verhoging nu niet valt te rechtvaardigen met het oog op de flinke verhoging van de waterschapsbelastingen en de maatschappelijke verontwaardiging die hierover zal ontstaan. Het voorstel werd met 10 voor en 14 stemmen tegen verworpen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
5 antwoorden
 1. Aad
  Aad zegt:

  En uiteraard zit daar die zakkenvullende Jos Beemsterboer weer bij van BBB (eerst cda). Die hele familie Beemsterboer heeft een dubieus verleden van elkaar baantjes toeschuiven (Jelle), dubieuze deals waarbij vrienden werden bevoorrecht en bijv. konden bouwen of voorrang kregen (Jelle) en wachtgeld ontvangen terwijl zoontjelief Jelle wethouder kon worden. Wat een foute corrupte familie is dit….schoften.
  BBBeter hahaha..wat een onzin!!

  Beantwoorden
 2. Dirk
  Dirk zegt:

  Het zakkenvullen gaat gewoon door. Wordt het niet tijd dat iedereen gewoon eens een keer niet betaald en het laat aankomen op een stroom van rechtszaken om zo het rechtssysteem te ontwrichten. Ik kots onderhand van dit soort
  bestuurders en de gerechtigheid in dit land.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: