CDA waardeert sociaal beleid gemeente

REGIO –  CDA Schagen is blij met het sociale beleid van de gemeente Schagen ten aanzien van schulden na overlijden. Recentelijk werd in de landelijke media aandacht gevraagd voor nabestaanden die na het overlijden van hun dierbaren worden geconfronteerd met openstaande schulden.

Het CDA stelde vragen aan de organisatie over de grootte van deze problematiek en de huidige aanpak ervan. Hoewel de exacte cijfers ontbreken, geeft de gemeente aan dat het aantal gevallen waarin overledenen nog schulden bij de gemeente hadden openstaan, beperkt is. In lijn met het beleid van grotere gemeentes, scheldt de gemeente deze schulden in de meeste gevallen kwijt om nabestaanden niet verder in financiële problemen te brengen.

CDA Schagen spreekt zijn waardering uit voor deze aanpak en benadrukt het belang van een sociale en humane benadering in dergelijke gevoelige kwesties.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):