Bijzondere mondzorg 2024 naar Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD – Het nieuwe regionale centrum voor bijzondere tandheelkunde van zorgorganisatie Vogellanden komt zoals het er nu naar uitziet in Heerhugowaard.

In 2024 wordt de gespecialiseerde gebitszorg voor kwetsbare patiënten overgedragen door de Noordwest ziekenhuisgroep aan de instelling afkomstig uit Zwolle.

Fenna Eefting, de hoogste bestuurder van Vogellanden, geeft uitleg over de actuele situatie:

,,De exacte locatie kunnen we naar verwachting over enkele weken bekend maken, op dit moment is er een voorlopig koopcontract getekend en worden er nog een aantal zaken onderzocht.”

Wat wilt u wél alvast vertellen aan de lezers van omroep Noordkop Centraal over de locatie?

,,Wij hebben inmiddels een nieuwe plek voor het centrum voor gespecialiseerde tandheelkunde gevonden in Heerhugowaard, goed bereikbaar en centraal in het verzorgingsgebied. De bedoeling is om zo snel mogelijk in 2024 in een periode van een paar weken te kunnen verhuizen.”

Wat gaat Vogellanden daar precies doen?

,,Wij bieden de noodzakelijke mondzorg voor kwetsbare patiënten die gebruik van bijzondere tandheelkunde nodig hebben. Denk aan mensen met een chronische handicap of een bijzondere aandoening. In sommige gevallen kan het bijvoorbeeld ook gaan om een extreme angst voor de tandarts. Wij zetten hierbij ook extra in op preventie en een gezonde leefstijl omdat dit veel kan helpen om veel en meer ingrijpende behandelingen te voorkomen.”

Dit doet u nu ook in Zwolle, toch?

,,Ja, en daar zijn wij trots op. Daarnaast zijn we in Zwolle actief op het gebied van specialistische medische revalidatie. In Noord-Holland Noord zullen wij ons echt richten op de bijzondere tandheelkunde. Een grote groep patiënten blijft ook door hun vertrouwde gezichten gewoon dezelfde zorg krijgen in de instellingen waarin ze wonen, daar aan verandert eigenlijk niets.”

Hoe is uw samenwerking met de zorgverzekeraars?

,,Wij hebben goede samenwerking met de zorgverzekeraars. Onze hoofdverzekeraars zijn Zilveren Kruis en VGZ. Deze zijn ook goed vertegenwoordigd in het verzorgingsgebied waar we nu actief worden in de regio Noord-Holland Noord, dat helpt natuurlijk mee.”

Avatar foto
Richard de Graaf is als weekendredacteur actief voor Noordkop Centraal en Regio Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
 1. Carla de Zeeuw
  Carla de Zeeuw zegt:

  Geweldig!!!! In een woord.
  Nu ga ik met pleegkind om de 3mnd naar VU te Amsterdam, een drama.
  Kiespijn,, wachttijd 3 a 4wkn 😱
  Dus dit zou gat in markt zijn, vooral met deze patiënten.
  En schandalig dat voor deze patiënten geen achterwacht is.
  Ik noem dit mishandeling in alle proporties.

Reacties zijn gesloten.