Bezwaar Stichting Windalarm ongegrond

REGIO – Er komt niet alsnog een referendum over de regels bij het plaatsen van windmolens op land. Provinciale Staten (PS) besloten dat het bezwaar van de Stichting Windalarm tegen het afwijzen van hun referendumverzoek niet gegrond is.

GL, VVD, D66 en PvdA, een lid van JA21 en een lid van de Partij van de Ouderen stemden voor het ongegrond verklaren van het bezwaar en voor het handhaven van besluit om het referendumverzoek af te wijzen. Diverse moties en amendementen haalden geen meerderheid. 

De Hoor- en Adviescommissie (HAC) van de provincie kwam tot de conclusie dat het besluit om het referendumverzoek af te wijzen niet genomen had mogen worden. PS gingen tijdens de vergadering onder meer in op het HAC-advies en op de rol van PS wat betreft het afwegen van belangen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):