59 meldingen van agressie tegen hulpverleners

REGIO  – Hulpverleners van de ambulancedienst, 112-meldkamer en brandweer van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord hebben vorig jaar in totaal 59 keer melding gemaakt van agressie en/of dreiging met geweld dat op hen was gericht.

Ambulancepersoneel is het meest onheus bejegend: 49 maal. In een geval is door een ambulancemedewerker aangifte gedaan bij de politie.

Het totale aantal incidenten is daarmee bijna dubbel zo veel als in 2022. Toen waren er 32 meldingen van agressie en werd er drie keer aangifte gedaan. Bij de veiligheidsregio zijn zo’n 1.800 mensen werkzaam, merendeels (vrijwillige) brandweerlieden.

Volgens woordvoerster Linda Kat van de veiligheidsregio is er een toenemend aantal meldingen van agressie tegen hulpverleners, waarbij mensen met onbegrepen/verward gedrag of GGZ-cliënten betrokken zijn.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.