Zo’n 2.100 zonnepanelen op gemeentegebouwen

SCHAGEN – De gemeente Schagen heeft op haar gebouwen zo’n 2.100 zonnepanelen geplaatst. Het gaat onder meer over de brandweerkazernes, bijna alle sporthallen, het gemeentehuis en alle wijkcentra in de gemeente.

Ook zijn 26 van de 30 panden inmiddels voorzien van LED verlichting en zijn extra isolerende maatregelen bij 15 van de 30 panden uitgevoerd. Verder is op verschillende plekken dubbel glas vervangen voor HR ++ glas, zoals bij de balletschool aan de Julianalaan, de gemeentewerf en het gemeentehuis.

De komende tijd gaat de gemeente door met het vervangen van glas voor HR++ glas, het extra isoleren en het plaatsen van zonnepanelen. De nieuwste panden zijn van het gas af, zoals brandweerkazernes Hofstraat Schagen en Warmenhuizen en de reddingsbrigade in Petten.

Daarnaast zijn de eerste stappen gezet met het vergroenen van gevels en daken, met als pilot het gemeentehuis.

In 2030 moeten alle panden aan de label A eisen voldoen. Monumenten zijn uitgezonderd.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Bert de G.
  Bert de G. zegt:

  De reacties van W slaan nergens op alleen maar klagen en klagen op de gemeente ambtenaren van onze gemeente zonder toelichting hoe het eventueel anders zou kunnen. Prullenbak werk W.

 2. W
  W zegt:

  Daarom houden de burgers geen stuiver meer over om hun huis te verbeteren, alles gaat op aan belastingen van de gemeente. Evengoed menen ze de mensen het mes op de keel te moeten zetten door afdwingen van warmtepompen enz.

  • Harry
   Harry zegt:

   ‘Daarom houden de burgers geen stuiver meer over…’

   Waar slaat ‘daarom’ precies op?
   De gemeente gaat flink besparen op energiekosten. Lijkt me niet slecht voor de gemeentekas.

Reacties zijn gesloten.