Ziekteverzuim Schagen hoger dan gemiddeld

SCHAGEN – Het ziekteverzuim onder gemeenteambtenaren was in 2022 ‘historisch hoog’. Dat blijkt uit de Personeelsmonitor van AenO fonds Gemeenten. 

Ook rijksambtenaren bleven vorig jaar vaker ziek thuis. Het verzuim bij gemeenten bedroeg in 2022 6,7%, aldus de Personeelsmonitor. Een jaar eerder was dat nog 5,8%.

Volgens de onlangs verschenen Tussenrapportage is het ziekteverzuim bij de gemeente Schagen in het 1e kwartaal dit jaar opgelopen naar 9,16%.  In 2021 was het ziekteverzuim 5,7% en in 2022 7,47%.

Werknemers geven aan psychische klachten en werkdruk te ervaren. Ook de onzekerheid van het herstelproces van het afgelopen jaar heeft zijn weerslag op het ziekteverzuim, meldt de Tussenrapportage.

Om het verzuim omlaag te brengen gaan teamleiders eerder het gesprek aan met hun medewerkers. Over heel Nederland bezien steeg de afwezigheid wegens ziekte van 4,9 procent in 2021 naar 5,6 procent vorig jaar.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Marianne
  Marianne zegt:

  Schagen krijgt dezelfde problemen als Amsterdam. Huizen worden te duur en de wachtlijsten worden langer, Toerisme heeft ook schaduwkanten en die worden nu ook zichtbaar. Mensen worden de stad uitgeduwd, dat heet met een duur woord gentrificatie.

 2. Jos Gruntie
  Jos Gruntie zegt:

  Als ik vandaag de dag door het centrum loopt word ik ook ziek.
  De vele allochtonen en arbeidsmigranten maken zo langzamerhand schagen onherkenbaar.

Reacties zijn gesloten.