Wooncompagnie zoekt drie commissarissen

SCHAGEN – Wooncompagnie meldt dat binnen de Raad van Commissarissen drie vacatures zijn ontstaan. Afgelopen zomer was er ophef over nevenactiviteiten van commissarissen in de corporatiesector. Zij bleken zelf woningen te verhuren. Dit speelde ook bij een commissaris van Wooncompagnie.

Vanwege de publicaties heeft de Raad van Commissarissen de governancecode aangescherpt en nieuwe afspraken gemaakt over de eisen aan commissarissen en de manier waarop zij verantwoording afleggen.

Wooncompagnie meldt dat voortaan elk jaar wordt beoordeeld of nevenactiviteiten nog passen bij actuele ontwikkelingen en waarden van Wooncompagnie.

De commissarissen die aftreden doen dat op verschillende momenten. Wooncompagnie geeft niet aan of hun vertrek te maken heeft met de aangescherpte eisen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden

Reacties zijn gesloten.