Woonbond: maak werk tegen enkelglas

REGIO – De Woonbond wil dat enkelglas of een erg onzuinig energielabel gezien gaat worden als een gebrek aan de woning. Juridisch gezien gaat het dan om een onderhoudsgebrek dat door de verhuurder verholpen moet worden.

Nog steeds hebben veel huurwoningen enkelglas. Als verhuurders dit niet willen aanpakken, kunnen huurders afdwingen dat er dubbelglas komt. Maar als een verhuurder niet thuis geeft,  is voor dat afdwingen wel een gang naar de rechter nodig, maar door enkel glas te gaan behandelen als een ‘gebrek aan de woning’ kunnen huurders terecht bij de Huurcommissie.

Bovendien wordt het vervangen van enkelglas door dubbelglas nu nog gezien als een renovatie, waar een huurverhoging voor aangevraagd kan worden. Door het te gaan behandelen als een gebrek, is dat niet meer zo. Daar gaat een duidelijk signaal van uit. Enkelglas is niet meer van deze tijd.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):