Wonen met een Z-tje in De Veldwachter

SCHAGEN – Voor wooncomplex De Veldwachter in Schagen zijn zeven bewoners met een vorm van autisme geselecteerd die hier gaan wonen. De Wooncompagnie is gestart met de werving van nog meer bewoners. 

Deze bewoners hebben een (lichte) vorm van autisme en zullen af en toe een zetje nodig hebben bij het zelfstandig wonen. De stichting Wonen met een Z-tje en de Wooncompagnie hebben de gemeente gevraagd om aan te haken en er mede voor te zorgen dat dit woonconcept goed van de grond komt. De bedoeling is dat medebewoners omkijken naar deze groep bewoners die een Z-tje nodig hebben.

Een community coach zet zich in om dit woonconcept tot een succes te maken. Deze persoon ondersteunt en stimuleert de bewoners bij het leggen van onderlinge contacten. De kosten voor een community coach worden gedeeld door Wooncompagnie en de gemeente Schagen voor een periode van drie jaar.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.