Wel of geen mestvaalt in ‘t Zand

‘T ZAND – Mag die mestvaalt van 1.500 vierkante meter aan de Keinsmerweg in ‘t Zand tussen Grote Sloot en Korte Ruigeweg er komen? 

Het ambtelijk advies is duidelijk. Nee, hij kan er niet komen. Het bestemmingsplan stelt eisen waaraan de vaalt niet voldoet en de mesthoop kan nadelige gevolgen hebben voor het weidevogelleefgebied.

Het college tilt er minder zwaar aan. Als dit door de agrariër in goed overleg gebeurt met omwonenden en de mestopslag op een goede manier landschappelijk wordt ingepast, dan heeft het college geen bezwaar.

Het is dus aan de initiatiefnemer om de buren over de streep te trekken om zijn plan te laten slagen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
 1. Jan G. Meijles
  Jan G. Meijles zegt:

  Wat krijgen we nou? Nu bestaan er regels voor het bouwen van een mestvaalt, om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de gier _ met fosfaat en nitraat – niet naar het grondwater wegsijpelt. Vloeistofdicht maken heet dat.
  Maar nee hoor, het demissionaire college van B&W vindt milieuwetgeving maar onzin.
  Kan dat zomaar? In het boerenliefhebbende Schagen wordt de milieucriminaliteit door onze hoogste bestuurders gepromoot. Is dat verantqoord met je bevoegdheden omgaan?
  En, oja, de omringende buren krijgen alvast de zwarte piet als ze daar niet mee instemmen. Wie leidt dit college van B&W ook alweer?

Reacties zijn gesloten.