Weiden melkvee kan zonder vergunning

REGIO – Het weiden van melkvee en het bemesten van gronden blijft voor de meeste melkveebedrijven vergunningsvrij. Dat blijkt uit nieuwe uitspraken van de Raad van State, die in lijn zijn met een eerdere uitspraak uit oktober, meldt Boerderij.nl

In die eerste uitspraak ging het om nieuwe vergunningsaanvragen; dit keer gaat de Raad van State in op negentien handhavingsverzoeken bij bestaande bedrijven.

Deze handhavingsverzoeken zijn ingediend door milieuactiegroepen MOB en Leefmilieu. Die willen dat er opgetreden wordt tegen deze bedrijven omdat zij zouden beweiden en bemesten zonder de benodigde vergunning.

De Raad van State herhaalt dat weidegang weggestreept (intern gesaldeerd) kan worden, tegen het feit dat deze grond anders bemest zou worden.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):