Weer problemen in bestrating plein Petten

PETTEN – Plein 1945 in Petten blijft een zorgenkindje. Geregeld laat de voeg tussen de keien los. 

Het is niet de eerste keer dat de bestrating op het plein voor problemen zorgt. Al vlak na de opening in 2016 moest aannemer Ooms een deel van de bestrating opnieuw leggen omdat deze te hoog was. Ook moest een cementsluier door het voegen worden verwijderd. 

Nu laten veel voegen los waardoor de keien los komen te liggen. De problemen zijn bij de gemeente Schagen bekend. 

“Wij gaan controleren hoe de situatie in het algeheel is. Er zijn af en toe werkzaamheden door aannemers uitgevoerd. Het luistert daar nogal nauw, want er moet precies het juiste voegsel worden gebruikt”, meldt woordvoerder Ans Heijne van de gemeente Schagen. 

Volgens Heijne wordt de schade ook veroorzaakt door zwaar materieel dat tijdens kermissen en markten over het plein rijdt. 

Of de gemeente de schade nog op de aannemer kan verhalen is op dit moment nog niet bekend. “We moeten eerst onderzoeken hoe het zit, of het probleem groot is en hoe het komt. Daarna kunnen we pas beoordelen of en hoe herstel en kostenverhaal nodig is”, legt Heijne uit.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: