Waterschap maakt nu al € 10,9 miljoen verlies

REGIO – Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier boekt dit jaar al een negatief exploitatiesaldo van € 10,9 miljoen ten opzichte van de lopende begroting.

Er zijn veel oorzaken hiervoor. Net als eind vorig jaar kenmerkt het begin van dit jaar zich door hevige neerslag. Het wegpompen van water kost veel energie. Bij het energiecontract met Huisvuilcentrale (HVC) wordt op een andere manier afgerekend dan waar in de begroting rekening mee was gehouden. Hierdoor zijn de netbeheerkosten hoger.

De energieopbrengsten zijn lager door met name een lagere teruglevering van elektriciteit. Daarnaast zijn de kosten voor afvalwaterzuivering door derden hoger en maakt het Waterschap extra kosten voor de wegenoverdracht. Naast hogere kosten en lagere opbrengsten zijn de rentebaten hoger door een hoger rentepercentage.

 

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
  • Gerrit
   Gerrit zegt:

   Managment Kees.
   Je behoort het met de wetenschap dat er meer regen valt te managen. Al jaren is het hommelus in het managment. Verl vangen weinig kennis en resultaten.

   Beantwoorden
 1. Gerrit
  Gerrit zegt:

  Tijd om de bonussen en nde te hoge salarissen van het kader aan te pakken.
  Ze zijn het gezien van het verlies dubbel en dwars niet waard !

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):